Back to Top
 Andor en Dutch

Andor

Andor

Andor was, ja helaas was, onze Bordercollie. We waren gek op hem. Gewoon een lieve, aanhankelijke en vriendelijke hond die nooit ver van ons weg was. Waar wij gingen, daar ging Andor. Andor leed aan aspergilose, een ongeneeslijke schimmelinfectie in zijn neus. Daarom hebben wij hem op 21 mei 2013 moeten laten inslapen. Hij was bijna dertien en een half jaar, maar verder nog zo gezond dat hij nog jaren had meegekund. Wij missen hem heel erg.

 

 

 

 

Andor, mijn Border Collie

Zwart en wit; een goedmoedig grijnzende snuit
Blaffend rennend over het land.
Geknars van tanden slechts, als hij op z'n botje kluift.
Nooit happend naar baasjes hand.
Andor.

Vlug trippelende tenen op de trap,
‘s-morgens vroeg, bij het ontwaken.
Met ‘n sprong het bed op, met een klap
Moet de baas toch wakker maken?
Andor

Een vochtig koude neus onder warme deken
Een zoekende tong, waar is-tie nou
De tijd voor slapen is nu verkeken.
Je wist toch dat ik spelen wou?
Andor

Vrolijk rent hij aan mijn zijde
onbezorgd de wijde wereld in
Hij heeft de baas toch bij zich
en heeft het prima naar z'n zin
Andor

Zoveel simpel gegeven vertrouwen
het oog steeds op de baas gericht
waar hij onbekommerd op blijft bouwen.
de blijheid op het hondengezicht.
Andor

Als ik mezelf even neer vlei
klimt hij zoekend over mij heen.
‘k-Woel m'n handen door z'n haar als zij
Sla mijn armen om hem heen.
Andor

Samen liggen wij te dromen,
genietend van de warme wind
Als baas en hond samen komen
en ik in hem zoveel liefde vind.
Andor; m'n vrind

Hans van den Bos

 Welkom Dutch

Dutch 01

Na het overlijden van Andor hebben wij besloten geen hond meer te nemen. Dinie is niet zo'n huisdierenliefhebster en ik, Hans, wilde haar daarin tegemoetkomen. Maar ik werd doodongelukkig. Bij het wandelen wist ik me geen raad met mijn handen. Ik had altijd Andor aan de lijn. Nooit meer zo'n warm hondenlichaam tegen je aan voelen, nooit meer een lik over je gezicht, nooit meer een blik van die trouwe hondenogen. Na een jaar is het er dan toch van gekomen. Dutch kwam in ons gezinnnetje. Hij is op 22 april 2014 geboren en mocht na bijna acht weken mee naar huis. Hij is er inmiddels niet meer uit weg te denken!

 dutch03

Wat is de wereld toch groot en wat moet ik nog veel leren! Maar mijn baasje en vrouwtje zorgen goed voor mij.  

Soms heb ik nog wel eens een "ongelukje". Daar wordt mijn vrouwtje niet boos om. ze ruimt het op en weet dat ik erg mijn best doe om zindelijk te worden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

dutch05
Wat zijn ze lief en hulpeloos als ze zo klein zijn!

dutch06

Ik wordt al best groot en het vrouwtje hoeft geen "ongelukjes" meer op te ruimen. Ik help haar bij het stofzuigen. Dat vindt ze vast leuk!

Dutch20

Zo, ik ben volwassen en durf de wereld best aan. Dat wil zeggen.... mits mijn baasje dichtbij blijft. Waar Andor "tipping" oren had, staan die van Dutch fier overeind.  Onze vrienden zeggen altijd dat hij met zijn oren praat. Hij kan er heel veel mee uitdrukken; opgewondenheid, onderdanigheid, ondeugendheid, oplettendheid, plezier, enzovoorts      

Hij is nu drie jaar en begint te gehoorzamen. Hij is nog erg speels en snel afgeleid, maar hij kan nu op de kleine weggetjes al los lopen. Als er een auto aankomt gaat hij in de berm afliggen of zitten (als het erg nat is gaat hij zitten; hij is niet gek!). Dat hadden wij Andor ook aangeleerd en dat begint bij hem ook goed te werken. Hij is nog erg nieuwsgierig en vindt andere mensen en dieren hoogst interessant. Hij weet heel goed dat hij niet tegen mensen mag opspringen, maar vergeet dat in zijn enthousiasme nogal eens. Een buitenlander zou bij ons als eerste zinnetje "laag Dutch" leren, zo dikwijls wordt dat gebruikt. Maar hij is erg lief en aanhalig. Hij weet uiteindelijk bijna alle bezoekers te vertederen. De tuin is zijn speelterrein en met 3800 m² mag hij niet klagen. Hij speelt erg graag met frisbees en met balletjes. Andor had altijd wel een stok in zijn bek. Dutch verliest er al snel zijn interesse in.

Koeien en paarden, en daar hebben we er hier veel van, zijn hoogst interessant en het is maar wat leuk om ze aan het schrikken te brengen. Maar als ze niet onder de indruk zijn, begrijpt hij dat niet en gaat snel achter me staan. Dutch en zijn baas zijn onafscheidelijk. Houdt de baas een siësta, dan komt Dutch even op schoot liggen om te worden aangehaald.