Back to Top

Onze Familie - Introductie

Je gezin, je kinderen en kleinkinderen zijn belangrijk als je naar een plaats ver weg verhuist. Toen we weggingen hadden onze beide zoons al een relatie en woonden samen, maar er waren nog geen kleinkinderen. Onze kinderen waren erg enthousiast over onze plannen en waren trots op hun ouders , die zo iets toch maar aandurfden. Nu zijn er de kleinkinderen en dan wordt alles toch wat anders. Ze hebben nu minder tijd voor ons. Logisch, want het werk, de kinderen, de kinderopvang, de school; het vergt allemaal erg veel tijd. Er is nu ook veel minder tijd om "even" naar Frankrijk af te reizen. Tijdens onze bezoeken aan Nederland, tanken we even bij. Het is hard werken, want naast de kinderen leggen we ook bezoeken af aan andere familie en vrienden. Maar we komen steeds weer erg voldaan thuis. Dan kunnen we er weer even tegen. Gelukkig is er de telefoon en het internet.

Hans & Dinie van den Bos

Wij, Hans en Dinie, zijn op 9 september 1970 te Vlissingen getrouwd. Wij hebben twee zonen, die beiden in Koudekerke (Zeeland) geboren zijn; - Erik op 19 januari 1972 - Ivar op 3 december 1974. Hans is uit Noord Brabant afkomstig, geboren in Vught en opgegroeid in Dongen. Dinie is een echte Zeeuwse, geboren te Breskens en opgegroeid in Oost-Souburg. Na ons huwelijk zijn we in Koudekerke (Walcheren) gaan wonen en daar zijn we gebleven tot april 2000. Hans werkte als marineofficier. Dinie is, nadat de kinderen beiden op school waren, bij een bank gaan werken. Na het functioneel leeftijdsontslag van Hans is ook Dinie gestopt met werken en zijn we verhuisd naar ons huidige adres in Frankrijk.

Hiernaast een foto van toen het allemaal begon, lang, lang, geleden.

trouwfoto

Erik en Marjolein van den Bos

Onze oudste zoon Erik werkt als civiel ingenieur bij een schade expertise bureau. Hij is in mei 2003 getrouwd met Marjolein. Ze wonen in Hellevoetsluis.
Hij is idolaat van windsurfen maar mag ook graag mountainbiken. Maar daar heeft hij nu, met twee kinderen om zich heen, veel minder tijd voor. Hij heeft Rijkswaterstaat geassisteerd bij de wrakopruiming in de Westerschelde. Daar heeft hij Marjolein leren kennen. Zij is afkomstig uit Vlissingen, is erg muzikaal en speelt bugel in het orkest "De Hoop" uit Stellendam. Zij werkt in verkoopafdeling bij een aardappelfabriek in Hellevoetsluis. Op 3 september 2007 verrasten zij ons met een wolk van een kleinzoon, die ze Guyon hebben genoemd. Op 6 oktober 2010 werd onze kleindochter Luna Sophie geboren. Wij zijn heel erg blij met hun.
Kinderen groeien snel en hun kindertijd vliegt voorbij. Guyon zit op atletiek, hij zeilt en speelt trompet. Ook Luna zit op atletiek, zeilt en speelt trompet . Guyon zit nu op het VWO.  Luna zit nog op het basisonderwijsWe zijn erg trots op ze.

Erikmarjo
 Guyon Luna Guyon2022
 
Luna2022

 

 
 
 

Ivar van den Bos en Ilse Schaap

Onze jongste zoon Ivar, heeft een technische opleiding gevolgd en werkt als vertegenwoordiger voor een technisch groothandelsbedrijf en woonde samen met zijn vriendin Patricia in Koudekerke. Hij is gek van voetbal en voert al vele jaren diverse taken uit in de organisatie van de lokale voetbalclub VCK. Door een hardnekkige blessure voetbalt hij zelf niet meer. Na een tijd op een mountainbike te hebben rondgereden is hij gaan hardlopen. Hij neemt nu deel aan vele duurlopen waaronder de marathon van Rotterdam. Hij is een echt dorpsmens en kent er vrijwel iedereen. Door zijn werk kent hij heel veel mensen in Walcheren en voor nieuwtjes uit de streek moet je bij hem zijn. Tot hun, maar ook onze grote vreugde werd op 14 januari 2007 een schat van een kleindochter, Raisha, geboren. Op 3 juli 2009 werd tot onze grote trots onze kleinzoon Kaylan geboren.
Helaas is de relatie tussen Ivar en Patricia op de klippen gelopen. Dat heeft ons, vooral Dinie, erg geraakt. Maar in een tijd waar 40% van de relaties strandt, is het helaas geen uitzondering. Onze relatie met Patricia verloop uiterst moeizaam. Dat verdriet ons zeer. Zij is en blijft immers de moeder van twee van onze kleinkinderen. Die laatste zien we gelukkig nog wel. We hebben ook nog steeds een hartelijk contact met Cora Rössel, de moeder van Patricia en ook met haar broer Robert Jan en diens vrouw Chantal.
Ilse, de nieuwe relatie van Ivar is een leuke en hartelijke vrouw, die we in ons hart gesloten hebben. Ze vervangt Patricia natuurlijk niet, en dat wil ze gelukkig ook niet, maar ze gaat op zulk een onbevangen manier met Raisha en Kaylan om, dat het ijs snel gesmolten was. Ivar en Ilse hebben een nieuw huis gekocht in de Braamhof in Koudekerke. In een zelfde huis waar vandaan wij in 2000 naar Frankrijk zijn vertrokken. Ook met de familie van Ilse hebben we een hartelijk contact. Naast- verdriet dus ook vreugde. De kleinkinderen groeien als kool. Raisha is in september 2019 naar het vervolg onderwijs gegaan. Kaylan deed dat in 2021. We zijn erg trots op deze kinderen, die zich ook goed door deze moeilijke tijd heenslaan.

Inmiddels zijn Ivar en Ilse op 13 september 2019 in het huwelijk getreden.

trouwen  
trouwen2  
   
 
Ivar Kaylan Ilse en kinderen (2) Ilse en kinderen Ivar en kinderen
Raisha      
 

ANDOR

  Andor

Andor was onze trouwe viervoetige vriend (Border Collie) die dertien en een half jaar bij ons heeft mogen zijn. 
Helaas hebben wij hem in mei 2013 moeten laten inslapen omdat hij ging lijden onder zijn ziekte aspergillose, een schimmel infectie in de voorhoofdsholtes. 
Wij besloten toen om geen hond meer te nemen, maar Hans miste zijn vriend heel erg. Wandelen zonder hond was voor hem als fietsen zonder fiets. 
Hij werd er echt ongelukkig onder. Dus kwam er toch weer een hond.......


DUTCH
Dutch20Dutch en Hans zijn onafscheidelijk. Waar de een gaat vind je de ander. Dutch werd op 25 april 2014 geboren en kwam zeven weken later deel uitmaken van ons gezin. 
Hij heeft zijn plaats daarin helemaal opgeëist. Het is een vrolijke en levenslustige vriend die veel leven in de brouwerij brengt. Hans loopt weer uren per dag met hem. Dutch is gek op de tuin en op balletjes. Hij is onvermoeibaar in zijn spel en doet ons weer jong voelen. Op 3 december 2021 brak hij, tijdens het rennen door de tuin, zijn rechtervoorpoot. De twee botten onder de elleboog waren beide gebroken. Hij heeft daarvoor twee operaties moeten ondergaan. Er is een metalen plaat aangebracht die de botstukken met behulp van schroeven aan elkaar heeft verbonden. Na de eerste operatie lieten twee schroeven los. Nu twee maanden na de laatste operatie gaat het een stuk beter met hem Hij speelt en rent weer als vanouds, maar soms trekt hij nog een beetje met zijn voorpoot. Hij heeft er niet echt last van dus laten we het maar zo. Zo'n operatie is een hele gebeurtenis voor het beest en hij snapt natuurlijk niet wat er met hem gebeurt.