Back to Top

Mededeling
Wij zijn druk bezig om te site om te zetten van Joomla 3 naar Joomla 4. Daar gaat heel veel tijd inzitten. Steeds wordt er weer een nieuw stuk aan toegevoegd. Wij vragen daarvoor uw begrip.

 

Welkom op onze site.

Waarom ga je in hemelsnaam in Frankrijk wonen? Een vraag die veel Nederlanders die naar Frankrijk zijn geĆ«migreerd wordt gesteld. Een vraag die zich ook niet zo gemakkelijk laat beantwoorden. Iedere emigrant heeft natuurlijk eigen argumenten voor de emigratie. Wij spreken hier dus voor ons zelf. Hans was marineman en moest op de leeftijd van 53 jaar met functioneel leeftijdsontslag. Wel erg jong om achter de geraniums te kruipen. Hans kon natuurlijk een baan zoeken en die kon hij ook best vinden, maar dan was hij weer hele dagen van huis en bovendien werd wat je boven je oude salaris verdiende van je functioneel leeftijdsontslag uitkering afgetrokken. We zochten een oud huis om op te knappen met een grote tuin. Dat bleek in Nederland onbetaalbaar en daarom zijn we in Frankrijk rond gaan kijken. We hielden allebei van Frankrijk en gingen er veel op vakantie. Tijdens die vakanties kwamen we heel dikwijls in de Limousin. Een heuvelachtig en dunbevolkt gebied met heel veel groen en op een dagreis gelegen van Nederland. We zijn weer Franse les gaan volgen en hebben ons goed geĆÆnformeerd. In 1999 vonden we ons "droomhuis" en in april 2000 zijn we verhuisd. Natuurlijk zijn er nadelen aan emigratie verbonden. We hebben inmiddels kleinkinderen en daarvan mis je dus veel. Maar je krijgt er ook heel veel voor terug. Een mooie en rustige omgeving, een eeuwenoud huis, een grote tuin, en heel, heel veel ruimte. We zijn echt van de Creuse (een departement in de Limousin) gaan houden. We hebben een nieuwe sociale omgeving opgebouwd en voelen ons hier thuis. 

 

Leven als God in Frankrijk: het is echt mogelijk!

 

Leven als God in Frankrijk mag dan wel mogelijk zijn, maar je moet er wel hard voor werken. En omdat we steeds ouder worden, moeten we daar ook rekening mee houden. Zo hebben we de badkamer veranderd om er een inloopdouche in te kunnen maken en ook de tuin krijgt een aantal wijzigingen om die onderhoudsvriendelijker te maken. En dan zijn er de "gewone" onderhoudstaken. Er valt altijd wel wat te doen, dus vervelen we ons geen moment. Onlangs hebben we twee dertig meter hoge iepen laten vellen. Die stonden vlak bij een hoogspanningskabel en moesten door vakmensen geveld worden. U leest er meer over in de rubriek Onze Tuin. In 2021 hebben we de drie berken laten toppen en de eik helemaal laten strippen. Inmiddels begint de laatste al weer uit te lopen.

Gaat alles vanzelf?

Nee, natuurlijk niet. Een grondige voorbereiding helpt, maar ondanks dat kwamen toch ook onvoorziene zaken tegen. Toen wij verhuisden stond het Internet, zeker in Frankrijk, nog in de kinderschoenen. We hadden een inbelverbinding. Frankrijk werkte nog met Minitel en het heeft even geduurd voordat men overging op Internet. Nu worden er al heel veel zaken via internet afgehandeld. Informatie kwam in die tijd van de ambassade, de consulaten, de Frans-Nederlandse kamer van koophandel, uit boeken, en van Nederlanders die al in Frankrijk woonden. 
We hebben hard gewerkt, maar met heel veel plezier.

Contact

Er zijn best veel mensen die aan Frankrijk als nieuw woonland denken. Tegenwoordig heb je gelukkig internet en kun je daar veel informatie terugvinden. Frankrijk is een prachtig land, maar het paradijs moet je zelf maken. Het is ook een zeer bureaucratisch land en aangezien Frankrijk een grote achterstand had op internet gebied, zijn er nu nog veel aanloopproblemen. Zo moet je bij het aanvragen van een Frans rijbewijs veel geduld hebben. En helaas geldt dat niet alleen op dat gebied.
Ga nooit onvoorbereid naar Frankrijk. Dan krijg je toestanden zoals vertoond in "ik vertrek".
Maar als er mensen zijn die graag wat persoonlijke informatie willen hebben, kunnen zij contact met ons opnemen met het volgende Emailadres. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Extra Informatie

Deze site is opnieuw opgebouwd met Joomla 4. De verandering van Joomla 3 naar Joomla 4 vereist nogal wat werk. Het kan daarom gebeiuren dat iets niet goed werkt. Ik stel het op prijs als u dat aan mij doorgeeft.